Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Ψύχρα» στην ΚΟ εν μέσω πολιτικού πυρετού

Υποβρύχια, μέτρα και στη μέση… εσωκομματική αντιπολίτευση

lafazanis_tsipras600

Του Νίκου Ανδριόπουλου

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να ανοίξει η σημερινή από κοινού συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να επιτεθεί εκ νέου στην κυβέρνηση στο μέτωπο της οικονομίας ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων που θα οδηγήσουν σε νέες αιματηρές περικοπές, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εντός της εβδομάδας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα φέρει την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή. Πηγές από την Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι πιθανότατα η ακριβής ημέρα κατάθεσης της πρότασης, όπως και οι επιμέρους διαδικασίες, να αποφασιστεί στην συνεδρίαση της ΚΟ.

Εκτός αυτών όμως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για την εσωκομματική αντιπολίτευση, όπως και οι αντιδράσεις στελεχών. Οι οιωνοί πάντως προδιαθέτουν για μία συνεδρίαση σε υψηλούς τόνους στην αίθουσα της Γερουσίας.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ και οι παραφωνίες συνιστωσών, με τη μερίδα του λέοντος να προέρχεται από την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχουν προκαλέσει ιδιαίτερο προβληματισμό στην ηγεσία του κόμματος, καθώς εκτιμάται ότι ανακόπτουν την εκλογική – δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εξελίξεις έκαναν λόγο για ζητήματα που λόγω πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων είναι ήσσονος σημασίας αλλά γιγαντώνονται από συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα με σκοπό να βλάψουν το ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο είναι φανερό ότι οι δηλώσεις Λαφαζάνη, σε συνέχεια αυτών των Μ. Γλέζου, Νταβανέλου αλλά και της αρνητικής ψήφου της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην ψηφοφορία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής έχει διαταράξει τις εσωκομματικές ισορροπίες και βλάπτουν την εικόνα του αρραγούς μετώπου ενάντια στα μνημόνια και τους θιασώτες τους που θέλουν να εξωτερικεύουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By