Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεδριάζει για δεύτερη μέρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει έδαφος η άποψη υπέρ της διεκδίκησης της αυτοδυναμίας

συριζα

Την αποτροπή εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ώστε να προκληθούν εκλογές και η προγραμματική και οργανωτική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι δύο κυρίαρχοι στόχοι για τον Αλέξη Τσίπρα όπως τους παρουσίασε στην εισήγησή του στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Σε σχέση με προηγούμενες τοποθετήσεις του, για την πολιτική συμμαχιών ο κ. Τσίπρας επανέλαβε μεν τον κορμό της δήλωσης που έκανε το βράδυ των εκλογών για την ανάγκη μιας δημοκρατικής, προοδευτικής, ριζοσπαστικής συμμαχίας , με την διαφορά ότι σήμερα σημείωσε ότι αυτή η συμμαχία θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις εκλογές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει έδαφος η άποψη υπέρ της διεκδίκησης της αυτοδυναμίας με το σκεπτικό, ότι η μεγάλη πολιτική ρευστότητα περιορίζει εξ αντικειμένου τις δυνατότητες συνεργασιών με άλλα κόμματα.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, σε σύντομη παρέμβασή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε ορισμένες επιφυλάξεις σε σημεία της παρέμβασης του κ. Τσίπρα και σημείωσε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα θα παρουσιάσει δικό της κείμενο στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

By