Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Το πολυνομοσχέδιο και η τροπολογία για τα ΜΜΕ στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης

syriza

Την τακτική σύγκρουσης με την κυβέρνηση θα καθορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος η οποία θα συνεδριάσει το μεσημέρι, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι κυρίως το πως θα δομηθεί το μέτωπο της αντιπαράθεσης στη βουλή με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου αλλά και της «καυτής» τροπολογίας για τα ΜΜΕ που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτίθεται να καταθέσει δύο αιτήματα ονομαστικής ψηφοφορίας για τα άρθρα 221 και 152 του πολυνομοσχεδίου, που αφορούν αντίστοιχα στις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και τον επαρχιακό τύπο. Μάλιστα, ειδικά για το πρώτο είναι πιθανόν ο κ. Τσίπρας να δεχθεί αντιπροσωπεία των ένστολων, που διαμαρτύρονται έντονα για τις προωθούμενες ρυθμίσεις. Επί του θέματος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις βουλευτών του, όπως του εισηγητή στο πολυνομοσχέδιο Αλέξη Μητρόπουλου.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ονομαστική ψηφοφορία και επί της τροπολογίας που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις συγχωνεύσεις των μέσων ενημέρωσης και τις ρυθμίσεις της διαφημιστικής αγοράς, την οποία (τροπολογία) έχει καταγγείλει ως ρουσφέτι σε μεγαλοπαράγοντες των ΜΜΕ.

By