Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συνεδριάζει σήμερα η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

Προκειμένου να καθορίσει την στάση που θα κρατήσει

DEH

Το μεσημέρι θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις κινήσεις της μετά την επίδοση των φύλλων πορείας στους απεργούς, ενώ από χθες είχε διαμηνύσει ότι ο αγώνας της θα συνεχιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προχώρησε το πρωί του Σαββάτου στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων της ΔΕΗ και σε επίταξη των υπηρεσιών τους, καθώς δεν συμμορφώθηκαν με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής, δεν έχουν υιοθετηθεί από τους εργαζομένους προτάσεις να αγνοήσουν ή να σκίσουν τα φύλλα επίταξης.

Ωστόσο, ο Νίκος Φωτόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, εκ των εισηγητών των σχετικών προτάσεων, δήλωσε δημόσια ότι θα σκίσει το δικό του φύλλο, προκαλώντας τον Πρωθυπουργό να τον απολύσει.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ διεμήνυσε το Σάββατο το βράδυ πως «οι εργαζόμενοι είναι επιταγμένοι, ποτέ προσκυνημένοι και υποταγμένοι» και πρόσθεσε πως ο αγώνας «δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας, αλλά με όρους κοινωνίας, για αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί».

Στη σχετική της απόφαση ανέφερε πως η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη της «σε καμία περίπτωση δεν παρανόμησαν, δεν έδειξαν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος».

«Παρόλα αυτά», συμπληρώνεται στην απόφαση, «η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο». Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, έχασε την ψυχραιμία της και αποδυναμωμένη και ξεγυμνωμένη από επιχειρήματα κατάργησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.

«Κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με επίταξη εργαζομένων, προσβάλει και υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία», κατέληξε η Ομοσπονδία.

 

By