Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Φουλ οι μηχανές» στο Μαξίμου

Σερί συναντήσεων είχε ο Σαμαράς με Γιοχάνες Χαν, Black Rock  και Γ. Στουρνάρα

Samaras Maximou
Menelaos Myrillas © FOSPHOTOS

Ολοκληρώθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό τον πρωθυπουργό Α Σαμαρά, με κεντρικό θέμα τη διαθεσιμότητα στον ΕΟΠΥΥ. «Ελπίζω να έχουμε λύση σε όλα τα θέματα το συντομότερο δυνατό» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, προσήλθαν εκπρόσωποι του ελεγκτικού οίκου Black Rock οι οποίοι επισκέπτονται την Αθήνα μετά από πρόσκληση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και αναφερόμενος στις συζητήσεις με την τρόικα, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης για τον ΕΟΠΥΥ, στο οποίο προτείνεται η μετατροπή του σε εθνικό ασφαλιστικό φορέα πρωτοβάθμιας υγείας

Ο υπουργός Υγείας Ά. Γεωργιάδης δήλωσε ότι εφόσον η πρόταση του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα γίνει αποδεκτή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης,  θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίησή της.

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής,  Γιοχάνες Χαν,  στο Μέγαρο Μαξίμου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By