Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

Στο επίκεντρο η εκλογική ετοιμότητα

syriza660

Ο πολιτικός σχεδιασμός που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική νίκη και στην αυτοδυναμία, η πολιτική συμμαχιών, η εκλογική ετοιμότητα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η δεύτερη φάση ανασυγκρότησης του κόμματος, με νέες καινοτόμες δομές και κατευθύνσεις, θα βρεθούν στο επίκεντρο της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που αρχίζει αύριο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία (στην εισήγησή της στην Κ.Ε) και συνολικά το στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι σημειώθηκαν δύο κομβικής σημασίας γεγονότα που έχουν αλλάξει τη ροή των εξελίξεων στην πολιτική σκηνή της χώρας. Η ιστορική νίκη στις ευρωεκλογές που ήταν η πρώτη για αριστερό κόμμα και το προγραμματικό πλαίσιο που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, επηρέασαν καταλυτικά την κοινή γνώμη, κάτι που σύμφωνα με τα ίδια στελέχη επιβεβαιώνεται από την δημοσκοπική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζουν κορυφαία στελέχη, ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να ενισχύσει την πρωτοκαθεδρία και να τη μετατρέψει σε πολιτική κυριαρχία, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να θέσει όλες τις κομματικές δυνάμεις σε εκλογική ετοιμότητα, ενώ στο σχέδιο απόφασης προβλέπεται σειρά περιοδειών σε όλη την χώρα, με την συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα.

By