Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεδριάζουν αύριο οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος  χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ για την συνέχιση των κινητοποιήσεων

ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Το μέλλον και την μορφή των κινητοποιήσεων τους αναμένεται να συζητήσουν αύριο σε μια κρίσιμη συνεδρίαση οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου, καθώς αποφάσισαν την συνέχιση τους επ” αόριστον.

Ωστόσο, αύριο στις εννέα το πρωί αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής Γενικής Συνέλευσης η πρόεδρος του Συλλόγου υπαλλήλων του ΕΜΠ Ράνια Ζάχου και η γενική γραμματέας Έφη Φλωράκη, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ζητώντας τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά με ανοιχτό το Ίδρυμα, προκειμένου οι φοιτητές να μη χάσουν το εξάμηνο.

Το απόγευμα οι πύλες του ΕΜΠ άνοιξαν αλλά σε ένα σημείο για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στους Κοσμήτορες του Ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι, η Εισαγγελία της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έπειτα από δημοσιεύματα στον Τύπο σύμφωνα με τα οποία παραμένει κλειστή η είσοδος του πανεπιστημίου και παρεμποδίζονται όσοι επιχειρούν να εισέλθουν στους χώρους του.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά ο οποίος έχει εντολή να διακριβώσει αν στην υπόθεση του Πολυτεχνείου προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων και ειδικότερα του αδικήματος της παράνομης βίας.

Απ” την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος είχε χαρακτηρίσει αδικαιολόγητη την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ να κλείσουν το πανεπιστημιακό Ίδρυμα, τονίζοντας σε συνέντευξή του ότι «ανήκει στον ελληνικό λαό».

By