Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ

Στη 1 το μεσημέρι η ομιλία Σαμαρά

New Democracy  Congress  / ???????? ??? ???? ???????????Με τοποθετήσεις συνέδρων, μεταξύ άλλων υπουργών, βουλευτών και στελεχών, συνεχίζεται από το πρωί της Κυριακής, για τρίτη ημέρα, το 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα κλείσουν με ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι.

Μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

«Η τελευταία πολιτική κρίση δεν βοήθησε τη χώρα προς την κατεύθυνση της προόδου» σημείωσε νωρίτερα ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας πως σε ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης της ΝΔ η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί αμηχανία και ερωτήματα.

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει, παρά τα προβλήματα και παρά το γεγονός ότι αυτός ο πολιτικός γάμος για πολλούς φαίνεται αταίριαστος», τόνισε, κάνοντας σαφές πως οι υπερβάσεις, η ενότητα και η ομοψυχία είναι αναγκαίες για να βγει η χώρα από το τέλμα.

«Η κυβέρνηση δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, όλοι ξέρουμε τι συνέβη στο παρελθόν, όλοι γνωρίζουμε τις λάθος πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε στην ομιλία του στο συνέδριο ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, κρατώντας αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ.

Υπερασπίστηκε, ωστόσο, την απόφαση για συγκυβέρνηση τονίζοντας: «Δεν είχαμε το δικαίωμα να λιποτακτήσουμε και να απογοητεύσουμε τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που περιμένουν να βάλουμε τη χώρα σε μια σειρά».

«Ανοίξαμε την περπατησιά μας και συνεχίζουμε αταλάνευτα, απόφασή μας η χώρα να σταματήσει να εξαρτάται από μνημόνιο», είχε υπογραμμίσει νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By