Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνελήφθη ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Για σειρά αδικημάτων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είχε σχέσεις με τη Χ.Α. και  ήταν πρώην διοικητης στο Α.Τ. του Αγ. Παντελεήμονα

astynomikotmimaΜε χειροπέδες κατέληξε ακόμα ένας αστυνομικός, που σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες είχε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας συνελήφθη την Τρίτη αστυνομικός υποδιευθυντής μαζί με μια 52χρονη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση εξουσίας, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση νόθευση κατ” εξακολούθηση, κατοχή και εμπορία όπλων, λαθρεμπορία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα αδικήματα.

Περαιτέρω σε βάρος του αξιωματικού διατάχθηκε ΕΔΕ και ο ίδιος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμη δύο άτομα, μια γυναίκα και ένας άνδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανώτατος αξιωματικός υπηρετούσε ως διοικητής στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα μέχρι το 2011 και φέρεται να είχε ρόλο «πασαδόρου» για τη Χρυσή Αυγή. Τον τελευταίο χρόνο ο υποδιευθυντής υπηρετούσε στην Ασφάλεια Αθηνών.

Ειδικότερα, φέρεται να παρέπεμπε πολίτες που ζητούσαν τη συνδρομή των αστυνομικών του τμήματος στη Χρυσή Αυγή, λόγω «αδυναμίας».

Παράλληλα, φέρεται να αποθάρρυνε με διάφορες δικαιολογίες ή και ακόμη να απειλούσε μετανάστες που είχαν δεχθεί επιθέσεις από χρυσαυγίτες να καταγγείλουν το γεγονός.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By