Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνελήφθη ο Ιταλός κατά συρροή δολοφόνος, γνωστός και «Τέρας του Αγίου Βαλεντίνου»

Η Γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον 55χρονο δραπέτη στην πόλη Μεντόν, που βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα

valentine

Ένας Ιταλός κατά συρροή δολοφόνος γνωστός με το ψευδώνυμο το «Τέρας του Αγίου Βαλεντίνου», ο οποίος είχε κατορθώσει να καταφύγει στη Γαλλία, εκμεταλλευόμενος παραβιάζοντας την άδεια που πήρε από τη φυλακή με την αιτιολογία να επισκεφτεί τη μητέρα του, συνελήφθη και καταδικάστηκε από γαλλικό δικαστήριο. Ο Μπαρτολομέο Γκαγκλιάνο που ήδη εξέτισε ποινή σε ιταλική φυλακή για εκβιασμό, πήρε άδεια την περασμένη Τρίτη καθώς λόγω καλής συμπεριφοράς έγινε δεκτό το σχετικό αίτημά του. Ακολούθως όμως κατέλαβε ένα αυτοκίνητο παίρνοντας όμηρο τον οδηγό και τον ανάγκασε να τον μεταφέρει στη Γένοβα, που βρίσκεται 170 χιλιόμετρα από τα γαλλικά σύνορα.

Η Γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον 55χρονο δραπέτη στην πόλη Μεντόν, που βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα. Το δικαστήριο στη Νίκαια όπου οδηγήθηκε τον καταδίκασε σε 10 μήνες φυλακή για παράνομη κατοχή όπλου και ψευδή στοιχεία ταυτότητας. Θα δικαστεί πλέον σε εφετείο την Πέμπτη το οποίο θα αποφανθεί σχετικά με το αίτημα της Ιταλίας να εκδοθεί για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του για τον εκβιασμό.
Ο Μπαρτολομέο Γκαγκλιάνο που έχει ήδη εκτίσει ποινές για τρεις φόνους που διέπραξε τη δεκαετία του 1980 έχει κριθεί από ιταλικά δικαστήρια ψυχικά ασθενής. Απέκτησε το προσωνύμιο «Τέρας του Αγίου Βαλεντίνου», όταν το Φεβρουάριο του 1989, σκότωσε το τρίτο θύμα του την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και ενώ είχε δραπετεύσει από ψυχιατρική κλινική. Το 1983, και πάλι είχε δραπετεύσει από ένα ακόμη ψυχιατρικό ίδρυμα όπου είχε εγκλειστεί για τη δολοφονία μιας γυναίκας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By