Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνελήφθη πρώην φύλακας του Άουσβιτς για συνέργεια στη δολοφονία 344.000 ανθρώπων

Ο Γιόχαν Μπράιερ, 89 ετών σήμερα, συνελήφθη στις ΗΠΑ με γερμανικό ένταλμα σύλληψης και χθες ο δικαστής αμερικανικού περιφερειακού δικαστηρίου διέταξε την παραμονή του στη φυλακή μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη εμφάνισή του στο δικαστήριο τον Αύγουστο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εισαγγελίας

aousvits

Με την κατηγορία για συνέργεια στη δολοφονία 344.000 ανθρώπων συνελήφθη στις ΗΠΑ ένας πρώην φύλακας στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Ο Γιόχαν Μπράιερ, 89 ετών σήμερα, συνελήφθη στις ΗΠΑ με γερμανικό ένταλμα σύλληψης και χθες ο δικαστής αμερικανικού περιφερειακού δικαστηρίου διέταξε την παραμονή του στη φυλακή μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη εμφάνισή του στο δικαστήριο τον Αύγουστο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εισαγγελίας.

Η Γερμανία επιδιώκει την έκδοση του Μπράιερ, ο οποίος κατηγορείται για συνέργια στη δολοφονία τουλάχιστον 344.000 ανθρώπων στο ναζιστικό στρατόπεδο Άουσβιτς- Μπίρκεναου στη διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times επικαλούμενη το κατηγορητήριο, ο Μπράιερ κατηγορείται ότι συμμετείχε και υποκίνησε τις ναζιστικές θηριωδίες.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι ο Μπράιερ, ένας συνταξιούχος κατασκευαστής εργαλείων γεννημένος στην πρώην Τσεχοσλοβακία, κατηγορείται ότι εργάστηκε ως ένοπλος φρουρός στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.Το 1952 μετανάστευσε στις ΗΠΑ.

By