Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνελήφθη σπείρα που έκλεβε σπίτια και πινακίδες

Στους νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πέλλας

xeiropedes

Μέλη σπείρας που έκλεβαν σπίτια και αφαιρούσαν πινακίδες από σταθμευμένα αυτοκίνητα στους νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πέλλας συνελήφθησαν από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στη σύλληψη τριών νεαρών (26 χρόνων και δύο ανηλίκων 16). Η 19χρονη συνεργός τους αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις δράστες, το τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, η οποία διέθετε δομημένη και διαρκή δράση, με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

Την τελευταία εβδομάδα, οι τέσσερις δράστες εισέβαλαν σε δέκα σπίτια σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Ημαθίας και αφαίρεσαν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων -η χρηματική αξία των οποίων κοστολογείται σε περισσότερα από 11.700 ευρώ- το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ καθώς και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Επίσης, αποπειράθηκαν, ανεπιτυχώς, να διαρρήξουν δύο ακόμα κατοικίες, ενώ η δράση τους περιελάμβανε και αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας από τέσσερα οχήματα. Η 19χρονη συνεργός τους παραχώρησε στη σπείρα Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

By