Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνελήφθη ύποπτος για τις επιστολές με δηλητήριο

Έναν ύποπτο για τις επιστολές προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ και γερουσιαστές συνέλαβε το FBI.

US-policeΣτη σύλληψη ενός υπόπτου που φέρεται να σχετίζεται με την επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο Ομπάμα, και η οποία περιείχε τη δηλητηριώδη ουσία ρικίνη, προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε το FBI, ο ύποπτος ονομάζεται Πολ Κέβιν Κέρτις και «πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνος για τις αποστολές τριών επιστολών μέσω των αμερικανικών ταχυδρομείων που περιείχαν τη θανατηφόρο ρικίνη». Συνελήφθη στο σπίτι του στην πόλη Κόρινθο του Μισισιπή.

Οι επιστολές είχαν παραλήπτη εκτός από το Λευκό οίκο και τον Αμερικανό γερουσιαστή και έναν επίσημο του τομέα δικαιοσύνης της πολιτείας του Μισισιπή, ανέφερε το FBI σε ανακοίνωση του.

Η επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο αλλά και αυτή που εστάλη προς τον γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων, Ρότζερ Ουίκερ, και εμπεριείχαν τη θανατηφόρο τοξίνη, έφεραν τα αρχικά «KC», σύμφωνα με επίσημο δελτίο του FBI.

Και οι δυο επιστολές φέρουν σφραγίδα ταχυδρομείου από το Μέμφις του Τενεσί και έχουν ημερομηνία αποστολής την 8η Απριλίου. Όπως ανακοίνωσε το FBI, η περιοχή από όπου ταχυδρομήθηκαν οι επιστολές, θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει ορισμένες γειτονικές περιοχές του βόρειου Μισισιπή, την πολιτεία από όπου προέρχεται ο γερουσιαστής Ουίκερ.

Καμία σύλληψη για τη Βοστώνη

Στο μεταξύ, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για την επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστώνης, διαψεύδοντας την πληροφορία που μεταδόθηκε χθες από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι κρατείται ένας ύποπτος.

Εξάλλου, οι υπεύθυνοι της ασφάλειας έδωσαν εντολή να εκκενωθεί το δικαστήριο της Βοστώνης, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters, ενώ νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί τμήματα της Γερουσίας για να εξεταστούν ύποπτα πακέτα και επιστολές, όμως από τους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι δεν υφίσταται κάποια απειλή.

By