Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στενή συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας για την τρομοκρατία

Στη μάχη των ελληνικών αρχών κατά των φαινομένων τρομοκρατίας εστιάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

state-departmentΤη στενή συνεργασία της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας εστιάζει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο σημειώνει πως η χώρα μας πληροί τις δεσμεύσεις για την επιβολή διεθνών κυρώσεων σε θέματα τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 2012 η Ελλάδα συνέχισε να βιώνει μικρής κλίμακας επιθέσεις, όπως στοχευμένους εμπρησμούς και εκρήξεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς από εγχώριες αναρχικές ομάδες, οι οποίες όμως δεν είχαν στόχο να προκαλέσουν θύματα, αλλά χαρακτηρίζονται πράξεις «πολιτικού περιεχομένου».

Παράλληλα, στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ γίνεται αναφορά στις μαζικές συλλήψεις των περισσότερων μελών από τις δύο πιο ενεργές εγχώριες τρομοκρατικές ομάδες, τον «Επαναστατικό Αγώνα» και τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Στη συνέχεια, γίνεται καταγραφή των γεγονότων μέσα στην περασμένη χρονιά που θεωρούνται «τρομοκρατικής υφής». Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ως «αρνητική εξέλιξη» η αποφυλάκιση μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» μετά την πάροδο 18 μηνών προφυλάκισης, χωρίς να πραγματοποιηθεί η δίκη. Επίσης, σημειώνεται ότι δύο από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης εξαφανίστηκαν λίγες μέρες αργότερα και παραμένουν ασύλληπτα μέχρι σήμερα.

Ακόμα, ως αρνητικό συμβάν επισημαίνεται και η συνεχής αναβολή της δίκης των συλληφθέντων, από το 2011, που θεωρούνται μέλη της οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», λόγω νομικών προβλημάτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By