Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Συνεργασία της SUNLIGHT με τον αμερικάνικο κολοσσό NACCO

Τον 4ο μεγαλύτερο κατασκευαστή περονοφόρων οχημάτων παγκοσμίως

PrintΜε ελληνικές μπαταρίες θα κυκλοφορούν τα περονοφόρα οχήματα της Nacco Materials Handling Group σε Ευρώπη και Αμερική. Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την αξία της ελληνικής τεχνογνωσίας διεθνώς, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με τον Όμιλο Nacco Materials Handling Group. Με 19 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο και τζίρο USD 2,5 δισ. για το 2012, η Nacco δικαίως έχει κατακτήσει τον τίτλο του 4ου μεγαλύτερου κατασκευαστή περονοφόρων οχημάτων στον κόσμο και του Νο1 κατασκευαστή για την αγορά της Αμερικής.

Με τη νέα συμφωνία η SUNLIGHT αναδείχτηκε ανάμεσα σε διεθνείς ανταγωνιστές ως προμηθευτής μπαταριών για τα περονοφόρα οχήματα που κατασκευάζει η Nacco Materials Handling Group (μάρκες Hyster και Yale) για τις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής. Η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά στην προμήθεια συσσωρευτών έλξης, φορτιστών καθώς και παροχή service, ενώ είναι η πρώτη φορά που η SUNLIGHT θα προμηθεύει απευθείας κατασκευαστή αντίστοιχων οχημάτων, «αναβαθμίζοντας» ουσιαστικά την παρουσία της στη διεθνή αγορά.

Η επιλογή της SUNLIGHT έγινε μετά από μια μακρά και απαιτητική διαδικασία ελέγχου σε θέματα ποιότητας, εφοδιαστικής αλυσίδας και λύσεων προσαρμοσμένων στις ανάγκες του δικτύου της Nacco, κατά την οποία η Εταιρεία και η πρότυπη μονάδα παραγωγής που διαθέτει στο Νέο Όλβιο Ξάνθης αρίστευσαν σε όλα τα πεδία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT κ. Βασίλης Μπίλλης σχολίασε σχετικά «Η συγκεκριμένη συμφωνία μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους, καθώς αποδεικνύει ότι η SUNLIGHT έχει καταφέρει να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές μέσα από την παραγωγή τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων στην Ελλάδα. Ειδικά στον τομέα των μπαταριών έλξης η Εταιρεία γνωρίζει δυναμική ανάπτυξη και αυξανόμενο μερίδιο στην αγορά της Ευρώπης, καθώς είμαστε στο TOP 5 των εταιρειών. Ο στόχος μας είναι, ενάντια στις αντιξοότητες που δημιουργεί η εγχώρια κρίση, να συνεχίσουμε να βαδίζουμε μπροστά».

Σε επέκταση της συμφωνίας η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, επενδύοντας σταθερά στην καινοτομία, αποτελεί και πρώτη επιλογή της Nacco για συνέργειες με σκοπό την ανάπτυξη νέων πρωτοποριακών προϊόντων και τεχνολογιών στα Ηλεκτρικά περονοφόρα, όπως και προτιμητέο συνεργάτη για την αξιοποίηση νέων εμπορικών ευκαιριών στις περιοχές δραστηριοποίησης της NMHG και κυρίως στο After Market.

Η SUNLIGHT διαθέτει αυτόνομη επιχειρηματική παρουσία σε 9 χώρες, διατηρεί ενεργό πελατολόγιο σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ κατατάσσεται μεταξύ των 5 κορυφαίων παραγωγών βιομηχανικών μπαταριών στην Ευρώπη και μεταξύ των 3 κορυφαίων παραγωγών μπαταριών προηγμένης τεχνολογίας στον κόσμο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By