Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η άγρια κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για την Αργεντινή

«Από χθες το πρωί ένα πολιτικό προσωπικό, κυρίως της ΝΔ, που εγώ θα έλεγα ότι συγκροτεί πλέον την κυβέρνηση Γεωργιάδη, Βούλτεψη και Ρήγα από το ΠΑΣΟΚ έδωσαν μία πολύ διαφορετική, τραγική ερμηνεία για το τι συμβαίνει εκεί, αφηγήθηκαν εικόνες που δεν υπήρξαν ποτέ στην Αργεντινή»

adonisA

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται στη Βουλή η άγρια κόντρα συμπολίτευσης- ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Αργεντινή με την αξιωματική αντιπολίτευση που δέχεται ευθείες βολές για την φράση του Τσίπρα «μακάρι να ήμασταν Αργεντινή» να επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση.

«Από χθες το πρωί ένα πολιτικό προσωπικό, κυρίως της ΝΔ, που εγώ θα έλεγα ότι συγκροτεί πλέον την κυβέρνηση Γεωργιάδη, Βούλτεψη και Ρήγα από το ΠΑΣΟΚ έδωσαν μία πολύ διαφορετική, τραγική ερμηνεία για το τι συμβαίνει εκεί, αφηγήθηκαν εικόνες που δεν υπήρξαν ποτέ στην Αργεντινή», είπε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και τους κατηγόρησε ότι απέκρυψαν, απολύτως συνειδητά, ότι η κατάσταση σε αυτήν τη χώρα σήμερα, δέκα-έντεκα χρόνια μετά την πραγματική δραματική κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί, στο 90% των οικονομικών δεικτών δυστυχώς για τη χώρα μας είναι καλύτερη από τη χώρα μας.

«Που την είδατε την πτώχευση; Επιτρέπεται η κυβερνητική εκπρόσωπος να αναφέρεται με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο για μία χώρα και να φτιάχνουν μία καρικατούρα κρίσης σε αυτή τη χώρα, όταν με υπερηφάνεια δεν δέχθηκαν με πολιτική απόφαση να αποπληρώσουν δύο από αυτά τα funds που ήθελαν 1600%; Είμαστε μαζί τους ή απέναντί τους;», διερωτήθηκε.

Στο Νίκο Βούτση απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης που ανέφερε ότι ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είπε επί της ουσίας να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Αργεντινής. «Εμείς λέμε ότι στον κόσμο υπάρχουν και καρχαρίες και να προσέξουμε αυτοί οι καρχαρίες να μην πετύχουν το δικό μας ποδαράκι και εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ λέτε να βουτήξουμε και να το παίξουμε ήρωες», είπε και πρόσθεσε: «Τότε, θα σε φάνε, εμείς λέμε ας μην βουτήξουμε και ευτυχώς που δεν ακολουθήσαμε τη δική σας πρόταση και τον άλλο δρόμο, η χώρα παρέμεινε στην ευρωζώνη και έχουμε τριπλάσιο κατά κεφαλήν εισόδημα από τη χώρα που έχετε ως πρότυπο».

By