Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται η ένταση εν μέσω κάλπης στην Αίγυπτο

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ποσοστό των πολιτών που θα απέχουν

5558173945_207d664438_o

Οι Αιγύπτιοι προσέρχονται για δεύτερη ημέρα, σήμερα Τετάρτη, στις κάλπες για το δημοψήφισμα επί του νέου συντάγματος, με το καθοριστικό ουσιαστικά να είναι το ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων.

Άλλωστε το «ναι» αναμένεται ότι θα επικρατήσει εύκολα σε αυτή τη διαδικασία, που μοιάζει περισσότερο με δημοψήφισμα υπέρ του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, του νέου ισχυρού άνδρα της Αιγύπτου μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι πέρσι τον Ιούλη. Από την άλλη, οι αδελφοί μουσουλμάνοι έχουν καλέσει σε μποϊκοτάζ της διαδικασίας.

Χθες Τρίτη, πρώτη ημέρα του δημοψηφίσματος, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από συγκρούσεις των υποστηρικτών του Μόρσι με τις αρχές, ενώ οι εντάσεις δεν έλειψαν ούτε σήμερα. Δεκάδες οπαδοί του Μόρσι απέκλεισαν έναν σταθμό του μετρό στα προάστια του Καΐρου, όπου σημειώθηκαν επεισόδια περιορισμένης έκτασης, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 9 το βράδυ, αλλά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν αναμένεται να γίνει γνωστό πριν περάσουν αρκετές ημέρες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By