Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η απολογία των συλληφθέντων για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Οι απολογίες θα ολοκληρωθούν αύριο, Δευτέρα

lathremporio600_220214

Μπροστά στον έβδομο ανακριτή της Εισαγγελίας Πειραιά, οδηγήθηκαν την Κυριακή ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έξι οδηγοί βυτιοφόρων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων που αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων εμπλέκονται συνολικά 24 άτομα -στελέχη κρατικών υπηρεσιών, οδηγοί βυτιοφόρων και πρατηριούχοι- εκ των οποίων τα 15 έχουν συλληφθεί. Οι συλληφθέντες έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες: Η πρώτη απολογήθηκε το Σάββατο, η δεύτερη απολογείται σήμερα και η τρίτη αύριο, Δευτέρα.

Μετά την απολογία τους στον ανακριτή και τον εισαγγελέα, το Σάββατο, ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρομήτου Γ.Σπανός και άλλα τρία άτομα κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση αφέθηκε μία γυναίκα, συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Στο ανακοίνωση της απόφασης δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια από συγγενείς κατηγορουμένων, εργαζόμενους της ΕΤΕΚΑ και οπαδούς του Ατρομήτου με αποτέλεσμα να υπάρξει προπηλακισμός τηλεοπτικών συνεργείων και επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ.

Σήμερα, Κυριακή, το κλίμα έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά είναι ήρεμο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης μιλώντας στους δημοσιογράφους είπαν ότι στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής, το ποσό των διαφυγόντων δασμών και φόρων κατ” εκτίμηση δεν είναι 3,5 εκατ. ευρώ όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η ΕΛ.ΑΣ, αλλά 662.800 ευρώ. Αναφορικά με την πολυκατοικία δήλωσαν ότι αφορά καταγγελία πολιτών για όχληση από τη λειτουργία πρατηρίου υγρών καυσίμων.

* Αυξημένα μέτρα έχουν ληφθεί ήδη από την αστυνομία για το παιχνίδι του Ατρομήτου την Κυριακή στο Περιστέρι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By