Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ

kakokairiaΚακός θα είναι ο καιρός και τη Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες να πλήττουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρες. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση ενώ χιόνια προβλέπονται στις ορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι και βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και το βράδυ 5 με 6 μποφόρ ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 8 ως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και χιονιά στα ορεινά . Το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ενώ θα σημειωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται  λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές οι οποίες από το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα νότια τοπικά 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες  νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές και καταιγίδες  μετά το μεσημέρι προβλέπονται για τις Κυκλάδες και την Κρήτη.  Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ οι όποιοι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το βράδυ θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων αναμένεται το απόγευμα στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 οι όποιοι πολύ γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 7 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By