Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Äñüìïò,áðåñãßá,âñï÷Þ,âñï÷üðôùóç,êßíçóç,ïìðñÝëá,ïìðñÝëëá,24-hour,strike,rain,rainfall,streets,traffic,Συνεχίζεται σήμερα η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι πνέουν στο Ιόνιο πέλαγος νοτιοανατολικοί μέχρι 7 και στο Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές προβλέπονται στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς μέχρι 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 ως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις ενώ στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη  δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.  κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως  βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά,την  Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται επίσης αυξημένες με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες  κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου και  τοπικά στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι  24.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς και στα βόρεια σε βορειοανατολικούς μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By