Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η κόντρα για την έξοδο στις αγορές

Για κυβερνητικούς πανηγυρισμούς που υπηρετούν καθαρά προεκλογικές σκοπιμότητες, μίλησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ

vouli-eksoA

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στη Βουλή για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει στα περί επικοινωνιακού τεχνάσματος και τους βουλευτές της συμπολίτευσης να απαντούν ότι ήρθε το τέλος των μνημονίων.

Για κυβερνητικούς πανηγυρισμούς που υπηρετούν καθαρά προεκλογικές σκοπιμότητες, μίλησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος μια σειρά δημοσιευμάτων του ξένου τύπου που μιλούν για «ψεύτικη» έξοδο στις αγορές. «Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί υπηρετούν καθαρά προεκλογικές σκοπιμότητες, η κυβέρνηση χέρι – χέρι με την Μέρκελ επιδιώκει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια κι όλα γίνονται για να περάσουν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος τον κάβο των εκλογών, να αποφύγει ο Α. Σαμαράς την ήττα και ο Ευ. Βενιζέλος την εξαέρωση» υποστήριξε, μιλώντας για προεκλογική καμπάνια με έξοδα των φορολογουμένων.

«Ξαφνικά οι διεθνείς αγορές συνωμότησαν για να βγει δήμαρχος στην Αθήνα;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ η Σοφία Βούλτεψη και επέκρινε τον Δ. Παπαδημούλη γιατί επέλεξε να αναφερθεί μόνον στα αρνητικά δημοσιεύματα.
Στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και ο Πάρις  Κουκουλόπουλος που ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για το ΠΑΣΟΚ, καθώς το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας της εξόδου στις αγορές τους ανήκει. «Μας ανήκει το μεγαλυτερο μερίδιο σε αυτή την εξέλιξη, είμαστε εδώ όρθιοι, αποδεκατισμένοι και βαθύτατα πληγωμένοι, αλλά είμαστε όμως εδώ για να πούμε ότι τον πόλεμο τον κερδίσαμε», τόνισε και πρόσθεσε πως οι δυνάμεις της δημαγωγίας και του λόμπι της δραχμής ηττήθηκαν συντριπτικά.

Τους όρους εγγύησης των ομολόγων, ζήτησε να πληροφορηθεί ο Νότης Μαριάς από τους ΑΝΕΛ, ενώ ο Νίκος Τσούκαλης από την ΔΗΜΑΡ ισχυρίστηκε πως δεν κερδίσαμε τον πόλεμο, αλλά μια μάχη.

Τα κόμματα καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, με τον Δ. Παπαδημούλη να υποστηρίζει ότι δεν χτυπά τις τράπεζες, αλλά τη δημοκρατία και τρέφει τον κρατικό αυταρχισμό. «Σε λίγο θα μας πείτε και ότι αυτοβομβαρδιστήκαμε», σχολίασε η Σ. Βούλτεψη, ενώ για επίθεση που είχε στόχο να τρομοκρατήσει τους πολίτες, να συκοφαντήσει τους αγώνες, να ενισχύσει το αυταρχικό κράτος και να δυσφημίσει τη χώρα, έκανε λόγο ο Ν. Μαριάς .

By