Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Συνεχίζεται ο «γολγοθάς» στις επιτροπές αναπηρίας

Οι εκκρεμείς αιτήσεις ανέρχονταν μέχρι της 9 Ιανουαρίου σε 33.682, την ίδια ώρα που οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν αποφασιστικά την απεργία τους

anaphrika karotsakia598

Στους 84.906 ανέρχονται οι πολίτες που περιμένουν επί μήνες να εξεταστούν από τις επιτροπές αναπηρίας, λόγω της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Καθημερινά προστίθενται στους καταλόγους νέες αιτήσεις και παραμένει άγνωστο πότε θα εξεταστούν. Πρόκειται για ασφαλισμένους όλων των Ταμείων και ανασφάλιστους, οι οποίοι περιμένουν να εξεταστούν ή να επανεξεταστούν, προκειμένου να πάρουν σύνταξη αναπηρίας ή κάποιο επίδομα.

Τα στοιχεία περιλαμβάνονται στην εισηγητική έκθεση τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, η οποία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τη θέσπιση οικονομικών κινήτρων σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι συμμετέχουν στις τριμελείς επιτροπές αναπηρίας.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις 25 Νοεμβρίου και στο μεταξύ έχουν ακυρωθεί όλες οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις των υγειονομικών επιτροπών, την ίδια ώρα που μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, οι εκκρεμείς (χωρίς προγραμματισμό για εξέταση) αιτήσεις ανέρχονταν σε 33.682.

Στο τέλος Ιανουαρίου, είχαν προγραμματιστεί συνολικά 22.017 εξετάσεις, άλλες 24.467 για τον Φεβρουάριο και 4.740 για τον Μάρτιο.

Πηγή: Έθνος

By