Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται ο καύσωνας με τον υδράργυρο να υποχωρεί από αύριο

Η ανάσα δροσιάς που οι περισσότεροι περιμένουν έρχεται τη Δευτέρα με το θερμόμετρο να υποχωρεί ακόμα και κάτω από τους 35 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές

maurisma-ilios-greece

Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο από τα Δυτικά και τα Βόρεια. Η ανάσα δροσιάς που οι περισσότεροι περιμένουν έρχεται τη Δευτέρα με το θερμόμετρο να υποχωρεί ακόμα και κάτω από τους 35 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα Σάββατο:

O καιρός στην Αττική προβλέπεται αίθριος, με βορειοδυτικούς ανέμους μέτριοι ως ισχυροί στο Σαρωνικό και ασθενείς ως μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό. Η θερμοκρασία αγγίζει και τους 38 βαθμούς Κελσίου, με την αίσθηση της ζέστης όμως να είναι σαφώς πιο έντονη και να πλησιάζει τα επίπεδα του Δεκαπενταύγουστου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 23 έως 37 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 22 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 24 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Βορειοδυτικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο ισχυροί και στο Μυρτώο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και από το απόγευμα τοπικά ισχυροί.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία αναμένονται πολλές ώρες ηλιοφάνειας. Το απόγευμα θα υπάρχουν κατά τόπους νεφώσεις και στα ορεινά ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα σημειωθούν μπόρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 με 36 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 32 με 34 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Τα θερμόμετρα θα δείξουν, στη δυτική Πελοπόννησο έως 36 και στην ανατολική μέχρι 39 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες θα έχουμε λιακάδα και ασθενείς μέχρι μέτριους βοριάδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια ο καιρός προβλέπεται αίθριος και πολύ ζεστός. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 39 βαθμούς.

By