Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται ο κύκλος του αίματος στην Αίγυπτο

Δεκαπέντε τουλάχιστον ακόμη νεκρούς από συγκρούσεις έξω από τη Ρεπουμπλικανική Φρουρά στο Κάιρο τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα επιβεβαίωσαν ιατρικές πηγές.

egyptΟ αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε το θάνατο ενός αξιωματικού και τον τραυματισμό άλλων 40, όταν η βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο, όπου κρατείται ο Μοχάμεντ Μόρσι, δέχθηκε επίθεση από υποστηρικτές του αποπεμφθέντος προέδρου. Η ανακοίνωση του στρατού κάνει λόγο για «ομάδα τρομοκρατών» ενώ πηγές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας νωρίτερα έκαναν λόγο για στρατιωτικά πυρά κατά άοπλου πλήθους ισλαμιστών που πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία, με άλλες πηγές να επιβεβαιώνουν το θάνατο 16 ατόμων και άλλες να ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 34. Την Παρασκευή στο ίδιο σημείο τέσσερις ισλαμιστές σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών με τον στρατό.

Το σαλαφιστικό κόμμαΑαλ-Νουρ αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις για τον διορισμό πρωθυπουργού και τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, καταγγέλλοντας «σφαγή» των ισλαμιστών διαδηλωτών μπροστά στη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο.

«Αποφασίσαμε να αποσυρθούμε αμέσως από τις διαπραγματεύσεις απαντώντας στη σφαγή μπροστά από την Ρεπουμπλικανική Φρουρά», δήλωσε στο Twitter ο εκπρόσωπος του κόμματος Νάντερ Μπακάρ.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ και CNN

(Visited 1 times, 1 visits today)
By