Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τον αντίπαλο του Τσίπρα τον Μάιο

Στις 7 Μαρτίου θα αναδειχθεί επίσημα ο υποψήφιος του ΕΛΚ

EU_elections

Συνεχίζονται οι συζητήσεις στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την ανάδειξη του υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν, στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά media, ως  επικρατέστεροι διεκδικητές του χρίσματος εμφανίζονται οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μισέλ Μπαρνιέ και Έντα Κένι, ενώ τη στήριξη της καγκελαρίου φέρεται να έχει ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.

Το φαβορί εμφανίζεται να είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διακρίνεται για τον φιλοευρωπαϊσμό του, έχει βαθιά γνώση των μηχανισμών της ΕΕ, ενώ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες εκλογής απέναντι στον Μάρτιν Σουλτς, τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών. Ως λενα ακόμα «+» για τον κ. Γιούνκερ είναι και η εμπειρία του από την προεδρία του Eurogroup.

Από την άλλη, ο Επίτροπος για θέματα αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ θεωρείται επιτυχημένος, ειδικά μετά την επίτευξη συμφωνίας επί του σχεδίου για την τραπεζική ένωση.

Πολλές πιθανότητες να είναι ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν συγκεντρώνει ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Έντα Κένι, ως παράδειγμα επιτυχούς εξόδου από την κρίση, μέσω μνημονίων και προγραμμάτων λιτότητας.

Ο εκλεκτός του ΕΛΚ θα ανακοινωθεί στις 7 Μαρτίου.

Θυμίζουμε, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο υποψήφιος που έχει λάβει το χρίσμα από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By