Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά φιλορώσων αυτονομιστών

Ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ δήλωσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πύργο της τηλεόρασης στο Κραματόρσκ, κοντά στο προπύργιο των ανταρτών της Σλαβιάνσκ όπου χθες μαίνονταν σφοδρές μάχες

ap_ukraine_russia_kb_140501_16x9_608

 

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά φιλορώσων αυτονομιστών στη βιομηχανική ανατολική περιφέρεια της χώρας συνεχίζονταν τα ξημερώματα κοντά στην πόλη Κραματόρσκ, όπως συνεχίζεται και η προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στο Σλαβιάνσκ. Ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ δήλωσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πύργο της τηλεόρασης στο Κραματόρσκ, κοντά στο προπύργιο των ανταρτών της Σλαβιάνσκ όπου χθες μαίνονταν σφοδρές μάχες. Ο υπουργός τόνισε ότι δεν θα σταματήσουν οι επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού κατά της ένοπλης εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία που άρχισε πριν από ένα μήνα.

Στη διάρκεια της νύχτας τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι μάχες διεξάγονταν κοντά στο Κραματόρσκ, επικαλούμενα νοσοκομειακές πηγές που ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν. Οι εξελίξεις αυτές διαδραματίστηκαν μετά τον θάνατο χθες δύο ουκρανών στρατιωτικών κατά την κατάρριψη δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων από ένοπλους αυτονομιστές στο Σλαβιάνσκ.

By