Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι διοικητικοί του ΕΜΠ

Επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ – Ξεκίνησε η επανατοποθέτηση όσων βρίσκονται σε κινητικότητα

fosphotos.com
fosphotos.com

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να προκηρυχθούν οι 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ έλαβαν οι υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Παράλληλα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέδωσαν ανακοίνωση, ζητώντας επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους.

Σε αυτήν επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «Η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι εκρηκτική, ιδιαίτερα μετά:
– Την κατάργηση 399 οργανικών θέσεων και την απομάκρυνση 399 υπαλλήλων από το Πανεπιστήμιο,
– Την περαιτέρω μείωση του διοικητικού προσωπικού, κατά 129 υπαλλήλους, κατόχων διδακτορικού τίτλου οι οποίοι μεταπήδησαν σε θέσεις ΕΔΙΠ και
– Τη συνταξιοδότηση 49 υπαλλήλων.»

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ προειδοποιούν ακόμα για τις συνέπειες ενός δεύτερου κύκλου μακράς απεργίας μεταξύ των οποίων αναφέρουν την απώλεια του εξαμήνου για 100.000 φοιτητές, τη διακοπή της εκπαίδευσης και της έρευνας στο Πανεπιστήμιο καθώς και τη διακοπή του κοινωνικού έργου (πανεπιστημιακές κλινικές στα 16 νοσοκομεία του ΕΣΥ) που επιτελείται από το Ίδρυμα.

Γι΄αυτό και όπως υπογραμμίζουν: « Πρέπει όλοι να αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφής για το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τις ευθύνες που θα επωμιστούν από την εμπλοκή του Πανεπιστημίου σε έναν δεύτερο κύκλο απεργίας διαρκείας και μάλιστα με την οριστική πλέον αδυναμία λειτουργίας του ιδρύματος για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά».

Στον απόηχο της κυβερνητικής συμφωνίας για προκήρυξη 600 θέσεων ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, επιχείρησε σήμερα να καθησυχάσει τους διοικητικούς υπαλλήλους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα λέγοντας πως δεν πρόκειται να γίνει καμιά απόλυση προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.

Στο μεταξύ ξεκίνησε η διαδικασία επανατοποθέτησης διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, όπως ανακοινώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με το υπουργείο η απόφαση ελήφθη έπειτα από τη συνεδρίαση του Τριμελούς Συμβουλίου του αρ. 5 του Ν. 4024/2011 και τα βήματα που έπονται, μέχρι την επανατοποθέτηση 600 συνολικά διοικητικών υπαλλήλων που τελούν σε διαθεσιμότητα από οκτώ ΑΕΙ, σε δεκαπέντε συνολικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, είναι τα εξής:

Οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στις Διευθύνσεις Διοικητικού – Προσωπικού των φορέων προέλευσης.

Εντός 5 ημερών από την υποβολή των αιτήσεων, οι διευθύνσεις διοικητικού των ΑΕΙ προέλευσης θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν το σύνολο των σχετικών στοιχείων στο ΑΣΕΠ, το οποίο εκδίδει τους προσωρινούς πίνακες διάθεσης των υπαλλήλων.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται εντός 5 ημερών από την έκδοση των προσωρινών πινάκων να καταθέσουν τις ενστάσεις τους οι οποίες εξετάζονται στη συνέχεια από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στη συνέχεια, το ΑΣΕΠ καταρτίζει και εκδίδει τους τελικούς πίνακες διάθεσης των υπαλλήλων.

Μετά την υποβολή τυχόν αιτήσεων θεραπείας από διοικητικούς υπαλλήλους και την εξέτασή τους, εκδίδονται οι οριστικοί πίνακες διάθεσης των υπαλλήλων.

Ο φορέας υποδοχής (ΑΕΙ και ΤΕΙ) εκδίδει τις αποφάσεις μετάταξης – μεταφοράς.

By