Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι πωλητές λαϊκών αγορών

Σε βελτιωτικές αλλαγές προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης

xatzidakis-skordasOO

Τέσσερις βασικές βελτιωτικές αλλαγές σε επίμαχες διατάξεις που είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών όλων των κομμάτων, αλλά και συνδικαλιστικών φορέων, κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές.

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου όταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, ΑΘανάσιος Σκορδάς, χαρακτήρισε υποκριτικές τις αντιδράσεις για το θέμα της κλήρωσης των αδειών. Η αναφορά του, δε, «καλώ όποιον δεν πήρε τηλέφωνο στο υπουργείο για μία καλύτερη θέση να μου απαντήσει, αν η νομοθεσία δυσκολεύει ή διευκολύνει το καθεστώς με τα νοσηρά φαινόμενα που υπήρχαν» προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών έξω από τη Βουλή και αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.

laikiagoraPPP

Επταμελής αντιπροσωπεία των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών συναντήθηκε με τον βουλευτή και γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιο Μπούρα, και τον βουλευτή της ΝΔ και πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Γιώργο Βλάχο, καθώς και με τον βουλευτή Μιχάλη Κασσή, ειδικό αγορητή του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο που αφορά τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών και του Υπαίθριου Εμπορίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Παντελή Μόσχο, οι τρεις βουλευτές παραδέχτηκαν, όπως είπε, ότι «κάτι πρέπει να αλλάξει στο νομοσχέδιο».

Ωστόσο η αντιπροσωπεία των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών τόνισαν ότι ο αγώνας και η απεργία του κλάδου θα συνεχιστεί και κάλεσαν τα διοικητικά συμβούλια των συνδικαλιστικών τους οργάνων να συνεδριάσουν σήμερα το απόγευμα προκείμενου να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειές τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο στη λαϊκή αγορά του Περισσού στην οδό Σαλαμίνος.

By