Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνομιλίες Άμποτ- Ομπάμα για στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός σχολιάζοντας το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου είπε ότι συμφωνεί απόλυτα, πρόσθεσε ότι η Αυστραλία θα συμμετάσχει στην όποια επιχείρηση στην περιοχή αλλά διευκρίνισε πως ακόμα οι ΗΠΑ δεν της έχουν ζητήσει κάτι συγκεκριμένο

Abott

O Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι “Αμποτ, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου για συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας με στόχο την αντιμετώπιση του τζιχαντιστικού Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός σχολιάζοντας το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου είπε ότι συμφωνεί απόλυτα, πρόσθεσε ότι η Αυστραλία θα συμμετάσχει στην όποια επιχείρηση στην περιοχή αλλά διευκρίνισε πως ακόμα οι ΗΠΑ δεν της έχουν ζητήσει κάτι συγκεκριμένο.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό πως τα όπλα που έχει στείλει η Αυστραλία στους Κούρδους για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών ήδη χρησιμοποιούνται. Στο μεταξύ σε δικαστήριο του Μπρίσμπαν οδηγήθηκαν δυο Μουσουλμάνοι νέοι, ο Ομάρ Σουκάριτς 31 χρόνων και ο Ατζίμ Κρουέζι 21 χρόνων, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για στρατολόγηση τζιχαντιστών επί αυστραλιανού εδάφους και οικονομική ενίσχυση τρομοκρατών.

Τις τελευταίες μέρες η ομοσπονδιακή αστυνομία και οι αρχές ασφαλείας της Αυστραλίας έχουν αναπτύξει έντονη δραστηριότητα για να εντοπίσουν κατοίκους της Αυστραλίας που ενδέχεται να συνεργάζονται με τζιχαντιστές

By