Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συρία: Εκατοντάδες νεκροί στο Χαλέπι από τους βομβαρδισμούς

«Από την 15η ως την 22α Δεκεμβρίου, 301 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

syria948_241113

Οι βομβαρδισμοί της συριακής πολεμικής αεροπορίας στο Χαλέπι τις τελευταίες οκτώ ημέρες στους τομείς που ελέγχουν οι αντάρτες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 300 ανθρώπους, ανάμεσά τους και 87 παιδιά, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία καταγράφει τις εξελίξεις του συνεχιζόμενου πολέμου στη Συρία.

«Από την 15η ως την 22α Δεκεμβρίου, 301 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περιλαμβανομένων 87 παιδιών, 30 γυναικών και 30 ανταρτών», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συριακή αντιπολίτευση και μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ρίχνει αδιακρίτως «βαρέλια γεμισμένα με εκρηκτικά», ιδίως TNT, σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες με στόχο να καταρρακώσουν το ηθικό τους και το ηθικό του πληθυσμού.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι ένοπλες δυνάμεις καταφεύγουν τόσο στη χρήση των αεροπορικών βομβαρδισμών λόγω της έλλειψης αποτελεσματικότητας του πεζικού, ενώ υποστήριξε ότι ο βαρύς απολογισμός των νεκρών αμάχων οφείλεται στο γεγονός πως οι θέσεις των ανταρτών βρίσκονται σε περιοχές όπου ζουν πολίτες.

Το Χαλέπι είναι χωρισμένο από το καλοκαίρι του 2012 ανάμεσα στους τομείς που ελέγχουν οι αντάρτες και στις περιοχές τον έλεγχο των οποίων διατηρεί το καθεστώς.

Το καθεστώς έχει καταστρέψει ολόκληρες συνοικίες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές. Η ΜΚΟ Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο το Σάββατο περί «μιας καταστροφής», τονίζοντας ότι ο απολογισμός των νεκρών υπερέβη τους 200 νεκρούς μέσα σε ελάχιστες ημέρες, από την 15η ως την 18η Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By