Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συρία: Κήρυξη πολέμου οι ισραηλινές επιδρομές

Σε σημερινή του δήλωση ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ αλ Μέκνταντ στο CNN χαρακτήρισε τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές ως «κήρυξη πολέμου».

Copyright: Associated Press | Mohammad Hannon
Copyright: Associated Press | Mohammad Hannon

Σύμφωνα με τον Φάισαλ αλ Μέκνταντ η επίθεση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι το Ισραήλ έχει συμμαχήσει με τους αντάρτες που πολεμούν για να διώξουν από την εξουσία τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ υπογγράμισε ότι η Συρία θα θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ στον δικό της χρόνο και με τον δικό της τρόπο.

Όπως μεταδίδει Αθηναϊκό Πρακτορείο, το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε παράλληλα ότι η επίθεση «σε θέσεις που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις συνιστούν απόδειξη της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τρομοκρατικές ομάδες που ανήκουν στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, μια από τις πτέρυγες της Αλ Κάιντα»,σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός Ραδιοσταθμός μετέδωσε επικαλούμενος έναν μη κατονομαζόμενο δυτικό διπλωμάτη, ότι οι αεροπορικές επιδρομές κοντά στην Δαμασκό είχαν στόχο ένα φορτίο με προχωρημένης τεχνολογίας ιρανικούς πυραύλους, οι οποίοι φέρεται ότι προορίζονταν για την σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ.

By