Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συρία: Το κοίτασμα φυσικού αερίου του Τζάχαρ κατέλαβαν οι τζιχαντιστές

Το Ισλαμικό Κράτος κατέχει πλέον το ένα τρίτο της Συρίας καθώς και εκτάσεις του Ιράκ και έχει ανακηρύξει χαλιφάτο στα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχό του

islamiko-kratos

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσαν σήμερα ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους κοίτασμα φυσικού αερίου στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας, το δεύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που καταλαμβάνεται από την οργάνωση σε διάστημα μιας εβδομάδας έπειτα από μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η σκληροπυρηνική σουνιτική ισλαμιστική οργάνωση ανάρτησε 18 φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τη σημαία της να κυματίζει στο κοίτασμα φυσικού αερίου του Τζάχαρ και να έχει κατασχέσει οχήματα και οπλισμό, σύμφωνα με τη SITE, την αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων. Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή λόγω των περιορισμών ασφαλείας.

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου του Σάαρ στις 30 Οκτωβρίου. Το Ισλαμικό Κράτος κατέχει πλέον το ένα τρίτο της Συρίας καθώς και εκτάσεις του Ιράκ και έχει ανακηρύξει χαλιφάτο στα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχό του.

By