Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Συρία: Aπορρίφθηκε εκ νέου η πρόταση για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης

Αισιοδοξία για τις απευθείας συνομιλίες κυβέρνησης- αντιπολίτευσης εξέφρασε στη Γενεύη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας

fosphotos.com | Kostantinos Tsakalidis
fosphotos.com | Kostantinos Tsakalidis

Η συριακή κυβέρνηση απέρριψε εκ νέου σήμερα την πρόταση για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης στο πλαίσιο μιας πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση.

«”Είμαστε απολύτως επιφυλακτικοί όσον αφορά το θέμα αυτό», δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης της Συρίας, Ομράν Ζοάμπι, λίγο πριν από την έναρξη των πρώτων απευθείας συνομιλιών ανάμεσα στις αντιπροσωπείες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Συρίας, στη Γενεύη, παρουσία του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Λαχντάρ Μπραχίμι.

«Η Συρία είναι κράτος με θεσμούς. Μεταβατική κυβέρνηση σχηματίζεται όταν το κράτος είναι σε αποσύνθεση ή δεν έχει θεσμούς», τόνισε ο Ζοάμπι.

Αισιοδοξία για τις απευθείας συνομιλίες κυβέρνησης- αντιπολίτευσης εξέφρασε στη Γενεύη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Φαϊζάλ Αλ Μεκντάντ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος στην καταστροφή που βιώνει ο συριακός λαός ως αποτέλεσμα των τρομοκρατικών ενεργειών και της οικονομικής και στρατιωτικής υποστήριξης της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ προς τους τρομοκράτες», τόνισε ο Αλ Μεκντάντ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By