Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Δεν υπάρχει πρόβλεψη υγιεινής.

 

amigdalezaΓια άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τονίζει, έπειτα από επιτόπια έρευνα που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του κόμματος, εκατοντάδες άνθρωποι είναι στοιβαγμένοι, χωρίς καμία πρόβλεψη υγιεινής, υποφέροντας από κρύο και ασθένειες, όπως φυματίωση, ψώρα, διαβήτη και νεφρικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το left.gr οι συνθήκες κράτησης των 1.380 περίπου ανθρώπων αποτελούν ντροπή για τη χώρα, όπως διαπίστωσαν: Οι κρατούμενοι παραμένουν άπλυτοι επί δύο μήνες, καθώς στο χώρο δεν υπάρχει σαπούνι ή άλλα είδη προσωπικής φροντίδας. Αντιμετωπίζουν το κρύο με σοβαρές ελλείψεις σε ρούχα και παπούτσια, τα πλυντήρια είναι κλειδωμένα, ενώ δεν υπάρχει καν απορρυπαντικό.

Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί περί τα 300 κρούσματα ψώρας, που αντιμετωπίζονται από την οργάνωση Ιατρική Παρέμβαση, η οποία δουλεύοντας υπό δυσχερέστατες συνθήκες, και χωρίς χρηματοδότηση από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης, είναι πρακτικά αδύνατο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Μεταξύ των κρατουμένων βρίσκονται άνθρωποι των οποίων η υγεία έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της κράτησης. Ορισμένοι από αυτούς παρουσίασαν ή παρουσιάζουν φυματίωση, διαβήτη και νεφρικά προβλήματα, ενώ κάποιοι αντιμετωπίζουν επίσης ψυχιατρικά προβλήματα.

 

 

By