Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Από το Τέξας στους ΑΝΕΛ

Η πρόταση του Νότη Μαριά για κοινή εκλογική κάθοδο και η αριστερή πτέρυγα

fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros

Πολλά και διαφορετικά μέτωπα έχει να αντιμετωπίσει η Κουμουνδούρου, μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη.

Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επέτρεψε μια μικρή ανάπαυλα στην εσωτερική συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ δε σημαίνει αυτόματα την αποδοχή της στρατηγικής επιλογής της ηγεσίας υπέρ της παραμονής στο ευρώ.

Η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Κομισιόν ενισχύει την ευρωπαϊκή προοπτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αριστερή πτέρυγα είναι έτοιμη να αποδεχθεί αβρόχοις ποσί αυτήν τη θέση.

Η αριστερή πτέρυγα εδράζει τις τοποθετήσεις της στις αποφάσεις του συνεδρίου, την ώρα που επιθυμεί εξηγήσεις και θέτει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης της χώρας. Οι προβληματισμοί αναμένεται να τεθούν εκ νέου στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στα τέλη Νοέμβρη, προκαλώντας μια συζήτηση επί των όσων ακούστηκαν στο Τέξας.

Νότης Μαριάς: χείρα φιλίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Τη συζήτηση περί προσανατολισμού του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε με έμμεσο τρόπο χθες και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, τείνοντας χείρα φιλίας στο ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Τα κοινά ψηφοδέλτια δεν προκαλούν ενθουσιασμό σε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς δημιουργούν συνθήκες ταύτισης με τους ΑΝΕΛ, δημιουργώντας προηγούμενο συνεργασίας.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By