Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτα καταδικαστέα η ένοπλη επίθεση στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη

Η ένοπλη επίθεση «δίνει αφορμή για τη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένης ανασφάλειας και συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων» επισημαίνει η Κουμουνδούρου

tsiprassyriza

«Η σημερινή απόλυτα καταδικαστέα επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη όχι μόνο δεν συμβάλει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού, αλλά, αντιθέτως, δίνει αφορμή για τη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένης ανασφάλειας και συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων», επισημαίνει η Κουμουνδούρου  με ανακοίνωση της.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει πως «τέτοιου είδους ενέργειες δεν σχετίζονται σε καμιά περίπτωση με τους ειρηνικούς,  κοινωνικούς,  μαζικούς αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στις άδικες μνημονιακές πολιτικές, που τα τελευταία χρόνια επιφέρουν ακραία φτώχεια και δυστυχία».

«Ο ελληνικός λαός σέβεται την παρουσία όλων των διπλωματών στη χώρα μας», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, σε γραπτή του δήλωση, ο βουλευτής επικρατείας του κόμματος, Μανώλης Γλέζος, υπογραμμίζει ότι η ένοπλη επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη «ωφελεί όσους θέλουν να χαρακτηρίσουν το λαό μας τρομοκράτη για να πάρουν μέτρα εναντίον του»

glezos

Αναλυτικά, η δήλωση του Μανώλη Γλέζου έχει ως εξής:

Η επίθεση εναντίον της οικίας του Γερμανού πρεσβευτή ποιόν ωφελεί; Πάντως όχι τον Ελληνικό Λαό. Γιατί ούτε από την τραγωδία που περνά τον βγάζει, ούτε από την κρίση τον γλυτώνει.

Αντίθετα, ωφελεί όσους θέλουν να χαρακτηρίσουν το λαό μας τρομοκράτη για να πάρουν μέτρα εναντίον του.

Παράλληλα, επιδιώκουν να συκοφαντήσουν το λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται να μετατρέψει την αναμφισβήτητη οργή του λαού σε πολιτική πράξη. 

Ταυτόχρονα, προσπαθούν- άδικα όμως- να τον ξεστρατίσουν από τις πανάρχαιες παραδόσεις μας, όπου «ο πρέσβυς ούτε τύπτεται, ούθ” υβρίζεται» (Αισχύλος: Ικέτιδες 728).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By