Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Από φόβο η κυβέρνηση δεν συγκαλεί την ολομέλεια

«Δεν μπορεί να παίζει η κυβέρνηση με τη δημόσια περιουσία»

syriza660

Απάντηση στην κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη που με σημερινές της δηλώσεις διαμήνυσε πως η κυβέρνηση δεν συζητά τη σύγκληση της ολομέλειας, έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει πως «από φόβο το πρωθυπουργικό περιβάλλον προσπαθεί να αποφύγει τη σύγκληση της ολομέλειας» και την κατηγορεί ότι «προσπερνά» τις αντιδράσεις των βουλευτών. Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις που αφήνουν οι ξεχωριστές προτάσεις δημοψηφίσματος επισημαίνοντας πως «παρά τις επιμέρους διαφορές, η αντιπολίτευση εκκινεί από μια κοινή αφετηρία και καταλήγει σε ένα κοινό «διά ταύτα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η προσπάθεια του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος να αποφύγει την σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για την «μικρή ΔΕΗ» φανερώνει τον φόβο του για μια σε βάθος συζήτηση στη Βουλή, αλλά και μια προσπάθεια να προσπεράσει τις μεγάλες αντιρρήσεις που εκφράζονται από βουλευτές ολόκληρου του πολιτικού φάσματος απέναντι στα σχέδιά της . Παρά τις επιμέρους διαφορές, η αντιπολίτευση εκκινεί από μια κοινή αφετηρία και καταλήγει σε ένα κοινό «διά ταύτα». Πάνω από 120 βουλευτές εναντιώνονται στην δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» και στην ιδιωτικοποίηση της και ζητούν το αυτονόητο, να διεξαχθεί δημοψήφισμα έτσι ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός για αυτό το κορυφαίο ζήτημα. Η κοινή λογική, η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία αλλά και η μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πρακτική (συνθήκη της Λισαβόνας) επιβάλει την άμεση σύγκλιση της ολομέλειας της Βουλής. Αν η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά της για την δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ», ας τα θέση στην κρίση του λαού . Επιτέλους, ας καταλάβει πως δεν μπορεί να παίζει με την δημόσια περιουσία ερήμην του ελληνικού λαού».

Σε νέα δήλωση προχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την μικρή ΔΕΗ: «Αυτές οι απόψεις περί δημοψηφίσματος που έχουν διατυπωθεί, είναι βέβαιο ότι δεν αθροίζονται μεταξύ τους. Οπότε κάθε περαιτέρω συζήτηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα»

By