Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Βρέθηκε ο ιδεολογικός πάτρωνας της θεωρίας των δύο άκρων

«Γιατί επιλέγει το MEGA και δεν έρχεται στη Βουλή να μιλήσει για την οικονομία;» διερωτάται στέλεχος της Κουμουνδούρου

nd syriza

Του Νίκου Ανδριόπουλου

 «Ο πρωθυπουργός περίμενε ενάμισι χρόνο για να υιοθετήσει επίσημα τη θεωρία των δύο άκρων στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη» σχολιάζουν δεικτικά κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ για τη χθεσινή συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Γιάννη Πρετεντέρη, κάνοντας λόγο για «μνημείο μισαλλόδοξου διχαστικού λόγου». Προσθέτουν δε, ότι η τοποθέτηση αυτή του πρωθυπουργού, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη στυγερή δολοφονία των δύο νέων στο Νέο Ηράκλειο καθιστά τον ίδιο κατώτερο των περιστάσεων και τη λογική που υιοθετεί αντιδημοκρατική και επικίνδυνη «που παραπέμπει σε άλλες εποχές».

Ο πρωθυπουργός στη χθεσινοβραδινή παρουσία του στο MEGA συμψήφισε τη ναζιστική βία με τις κοινωνικές κινητοποιήσεις, βαφτίζοντάς τις «ακραίες συμπεριφορές». «Άλλο η πράξη βίας και άλλο η ακραία συμπεριφορά, η οποία πιθανώς να οδηγήσει σε πράξη βίας. Αυτό δείχνει η ιστορία πάντοτε με τον κόσμο. Δεν είναι πράξη βίας, αλλά είναι ακραία συμπεριφορά το να έρχεται η αστυνομία να ξηλώνει άνδρα κουκουλοφόρων και να υπάρχουν κόμματα τα οποία διαμαρτύρονται… Όπως αντίστοιχα δεν είναι πράξη βίας, αλλά είναι ακραία συμπεριφορά, το να έχεις για παράδειγμα, μέχρι προ ολίγων εβδομάδων στα Γιάννενα –αν είναι δυνατόν- τμήμα του νοσοκομείου, παράρτημα, κομμάτι του νοσοκομείου, πτέρυγα, να είναι υπό κατάληψη από κουκουλοφόρους επί χρόνια. Αυτό μπορεί να μην είναι πράξη βίας, αλλά είναι απρεπής, απαράδεκτη, αντικοινωνική, αντιδημοκρατική συμπεριφορά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντ. Σαμαράς, που δήλωσε καχύποπτος απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εύχομαι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από τώρα να καταγγέλλει και να απομονώνει κάθε ακραία συμπεριφορά. Το «ναι μεν, αλλά» είναι που κάνει πολλούς να λένε ότι αυτό είναι άκρο. Το να ανέχεσαι ή το να δικαιολογείς πράξεις, συμπεριφορές ακραίες, είναι κάτι το οποίο, όπως σας είπα πριν, οδηγεί κατευθείαν στην έννοια βία. Δεν είναι δυνατόν να μην καταγγέλλεις γεγονότα, όπως είναι, για παράδειγμα, ο εμπρησμός της MARFIN, ή οι Σκουριές με τον τρόπο που περιμένει ο κόσμος να το καταγγείλεις, όπως το κατήγγειλαν όλοι οι άλλοι», υπογράμμισε με έμφαση ο πρωθυπουργός, υιοθετώντας πλήρως την ανιστόρητη «θεωρία των δύο άκρων».

Από την Κουμουνδούρου θεωρούν πως η χθεσινή παρουσία του Αντ. Σαμαρά στο MEGA συμβάλλει τα μέγιστα στην αποδόμηση των κατηγοριών που ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του Μαξίμου προσάπτουν στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Έπεσαν οι μάσκες για το ποιος είναι ο ιδεολογικός πατρώνας της θεωρίας των δύο άκρων» σχολίασε χαρακτηριστικά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενοι στο οικονομικό σκέλος της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να πείσει για το αυταπόδεικτο, δηλαδή ότι τα νέα μέτρα είναι προ των πυλών με τον ερχομό της τρόικας. Παράλληλα, για μία ακόμη φορά από την Κουμουνδούρου σχολίασαν το γεγονός ότι ο Αντ. Σαμαράς δεν έχει έρθει ποτέ στη Βουλή κατά τη διάρκεια της θητείας του να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις για την οικονομία που του έχουν υποβληθεί στη Βουλή, πράγμα το οποίο απέφυγε επιμελώς και την περασμένη εβδομάδα με την επίκαιρη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. «Αντ’ αυτού, επιλέγει για να ακουστεί η φωνή του το ασφαλές και περιχαρακωμένο περιβάλλον τηλεοπτικών καναλιών που του εξασφαλίζουν μηδαμινό αντίλογο» διαμηνύουν από την Κουμουνδούρου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By