Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Γάμος ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με προικιά τα μνημόνια

ΣΥΡΙΖΑ: Γάμος ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με προικιά τα μνημόνια

syriza

Του Νίκου Ανδριόπουλου

Επισημοποίηση των όσων έχουν κατά καιρούς καταγγείλει στο ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία πρωτοβουλιών και την πιστή εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών από τον κυβερνητικό συνασπισμό βλέπουν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα από την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας.

«Κυβερνούν εδώ και τέσσερις μήνες χωρίς κάποια προγραμματική συμφωνία ή πολιτικό σχεδιασμό, με μοναδικό άξονα τις επιταγές της τρόικας και το μνημόνιο» σχολιάζει στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο thepaper.gr, ενώ προσθέτει ότι «πλέον μετονόμασαν σε προγραμματική συμφωνία ορισμένες ασάφειες περί ανάσχεσης της ανεργίας και κοινωνικής πολιτικής για να μπορέσει να γίνει αρεστός ο Σαμαράς τους εταίρους στο Eurogroup και να παραταθεί η παραμονή του στην εξουσία».

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε εξάλλου και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο Κόκκινο, ο οποίος χαρακτήρισε την προγραμματική συμφωνία «σύμφωνο συμβίωσης με προίκα την μνημονιακή πολιτική». Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν την ψήφο στη δικομματική ως ψήφο στη Μέρκελ και φωτογραφίζουν ως μοναδική λύση για την επίλυση τόσο του ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης μία στροφή προς την Αριστερά, η οποία μάλιστα σημειώνουν ότι έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Στην Κουμoυνδούρου θεωρούν όνειρα θερινής νυκτός την εξάντληση της τετραετίας, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα της υπογραφείσας προγραμματικής συμφωνίας, καθώς πιστεύουν πως τα επερχόμενα νέα σκληρά μέτρα – με όποια μορφή και αν παρουσιαστούν – θα αποτελέσουν θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων και δεν θα μπορούν να καλύπτονται με μισόλογα. Σε αυτή την κατεύθυνση από την Κουμουνδούρου παραπέμπουν στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, που ουσιαστικά αποτελεί μονιμοποίηση του «έκτακτου» χαρατσιού αλλά και στις νέες περικοπές δαπανών που έρχονται στην Υγεία. Για αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε και η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια δημόσιας διαβούλευσης για την Υγεία, στην οποία εκτός των άλλων σημείωσε ότι «την ώρα που άλλοι μιλούν για success story βρισκόμαστε στο μέσο ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα». Όπως και έχει πάντως στην αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι ανά πάσα στιγμή βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα.

Ένας από τους άσους που κρατούν στο μανίκι τους στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα είναι και η υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν, η οποία αναμένεται να προσδώσει μεγάλη ώθηση στο κόμμα αλλά και να «αποδομήσει ολοκληρωτικά όσα μυθεύματα έχουν κατά καιρούς αποδώσει στο κόμμα περί άκρων» όπως αναφέρει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Κύκλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν συμβολική και παράλληλα τιμητική την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα και παραπέμπουν στις δηλώσεις του επικεφαλής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιέρ Λοράν: «Η αστραπιαία άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόδειξη ότι η εναλλακτική της Αριστεράς υπάρχει και μπορεί να είναι νικηφόρα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By