Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν διορθώνεται η κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό

Βολές κατά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από την αξιωματική αντιπολίτευση

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΕΦ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση για το χρέος και την πορεία της ελληνικής οικονομίας «προσγειώνουν στην σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει νόθα στηρίγματα για να αποφύγει τις κάλπες και τη λαϊκή ετυμηγορία, οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων όπως του κ. Σόιμπλε, αλλά και η έκθεση του ΔΝΤ, προσγειώνουν στη σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει ούτε την πρόσδεσή της σε μια καταστροφική πολιτική που εξοντώνει τον ελληνικό λαό και συνεπάγεται τη λήψη νέων αντικοινωνικών μέτρων, ούτε ότι το δημόσιο χρέος, που αποτελεί το πρόσχημα των μνημονίων, δεν καθίσταται σε καμία περίπτωση βιώσιμο.

Επικοινωνιακές και μόνο κινήσεις, όπως ο φημολογούμενος ανασχηματισμός, δεν μπορούν να διορθώσουν την εικόνα κυβερνητικής αποσύνθεσης».

By