Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Λογιστικές αλχημείες για να ωραιοποιήσουν την οικονομική δυσπραγία

 To σχόλιο της Κουμουνδούρου για τον κρατικό προϋπολογισμού 7μηνου

syriza«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση χρησιμοποιεί λογιστικές αλχημείες για να ωραιοποιήσει την εικόνα μιας οικονομίας που στην πραγματικότητα καταρρέει υπό το βάρος της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής», επισημαίνει η Κουμουνδούρου με αφορμή τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού του 7μηνου. 

Θέλοντας να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν διστάζει να εντάξει στα έσοδα κονδύλια από τη δόση του δανείου της τρόικας, ενώ συνεχίζει να παγώνει τις επιστροφές φόρων, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που είναι επί της ουσίας το μόνο αναπτυξιακό εργαλείο, επιβεβαιώνει την απουσία οποιαδήποτε στρατηγικής για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την καταπολέμηση της ύφεσης.

Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, καταλήγει η ανακοίνωση, η κυβέρνηση είναι η μόνη που πανηγυρίζει, την ίδια στιγμή που η οικονομία ασφυκτιά, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται, η ανεργία αγγίζει πρωτοφανή επίπεδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By