Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η επέμβαση γίνεται δύο μέρες μετά το «δώρο» στους καναλάρχες

Βαριές κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης

ert efodos mat

To γεγονός ότι η επέμβαση στην ΕΡΤ γίνεται δύο μόλις ημέρες μετά την ψηφοφορία για τις άδειες ψηφιακής εκπομπής επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας βαριά υπονοούμενα κατά της κυβέρνησης.

Πηγές της Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν επίσης ότι πριν από 15 ημέρες έληξε η προθεσμία κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, καθώς όπως σχολιάζουν η κυβέρνηση δεν τόλμησε να πάει σε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι επομένως εδώ και 15 ημέρες το κλείσιμο της ΕΡΤ βασίζεται σε μία απόφαση του τότε υπουργικού συμβουλίου, που δεν έχει πλέον καμία ισχύ.

«Με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η κυβέρνηση ολοκληρώνει μια απόλυτα πραξικοπηματική ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δύο μέρες μετά το δώρο της κυβέρνησης στους ιδιώτες καναλάρχες, με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ., λειτουργώντας εντελώς παράνομα, έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι: «Για άλλη μια φορά το δίλημμα δημοκρατία ή μνημόνιο αναδεικνύεται επίκαιρο» και ζητά την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By