Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συνιστά παράγοντα οικονομικής αποδιάρθρωσης

Την νέα και  ιδιαίτερα σύνθετη πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά τις ευρωεκλογές, θα αναλύσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή της συνεδρίαση

syriza

«Σταθερότητα δεν συνιστά η παραμονή της σημερινής κυβέρνησης στα πράγματα από τη στιγμή που στερείται πολιτικής νομιμοποίησης και έχει σαν στρατηγικό της στόχο την υπεράσπιση και την εφαρμογή των ακραίων αντικοινωνικών πολιτικών λιτότητας.

Αντίθετα, η σημερινή κυβέρνηση συνιστά παράγοντα οικονομικής αποδιάρθρωσης και κοινωνικής δυστυχίας» σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενο στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του  κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε: «Φοβάμαι ότι θα πάρει καιρό στον κ. Τσίπρα για να αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ σταθερότητας (που επιβάλλει το καλό του τόπου, αλλά και το Σύνταγμα της χώρας ) και σκοπιμότητας (που επιβάλει η μικροκομματική λογική του ΣΥΡΙΖΑ).»

Εν τω μεταξύ την νέα και  ιδιαίτερα σύνθετη πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά τις ευρωεκλογές, θα αναλύσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή της συνεδρίαση. Επί τάπητος θα τεθεί η τακτική του κόμματος για το επόμενο διάστημα ενώ θα γίνει ανάλυση για το εκλογικό αποτέλεσμα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κορυφαία κομματικά στελέχη υπογραμμίζουν ότι με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και το βαρύ κλίμα ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, η ΕΕ εισέρχεται σε κρίσιμη καμπή.

Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε χθες στη συνεδρίαση του ΣΕΒ, απηύθυνε πρόσκληση για μια νέα κοινωνική συμφωνία, για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας.

 

By