Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΧΑ είναι πρωτεργάτης του κλίματος βίας

Δεν μπορεί η ΧΑ να εμφανίζεται ως θύμα, τονίζει η αντιπολίτευση

fosphotos.com, Angeliki Panagiotou
fosphotos.com, Angeliki Panagiotou

Τον κώδωνα του κινδύνου για να μην προχωρήσει κανείς στη «θυματοποίηση» της Χρυσής Αυγής, μετά τη στυγερή δολοφονία των δύο νεαρών στο Νέο Ηράκλειο κρούει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη της Κουμονδούρου καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με παρεμβάσεις τους τόνιζαν παράλληλα με την πλήρη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης ότι τέτοια κρούσματα βίας εξυπηρετούν «υπόγεια κέντρα εξουσίας» και συνδράμουν στην όξυνση της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ο οποίος πολύ προσεκτικά υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι η δολοφονική επίθεση ήταν προβοκάτσια, αλλά ότι «λειτουργεί προβοκατόρικα είναι αυταπόδεικτο και αυτονόητο».

«Δεν νομίζω ότι η Χρυσή Αυγή έχει την ευκαιρία να εμφανίζεται ως θύμα. Θύμα είναι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, αλλά η Χρυσή Αυγή είναι πρωτεργάτης του κλίματος βίας…», σημείωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84 ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννςη Δραγασάκης, ενώ πρόσθεσε «επομένως, πρέπει να επιμείνουμε στην ανάγκη πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης. Οπωσδήποτε θα υπάρχουν παρενέργειες. Ό,τι και να είναι, είναι μια δολοφονία και ακριβώς γι” αυτό θυμίζω ότι πρέπει να δούμε ψύχραιμα το πώς θα διασφαλίσουμε τη Δημοκρατία και πώς θα αντιμετωπίσουμε συνολικά όλο αυτό το φαινόμενο του εκφασισμού, το οποίο έχει προκύψει από πολλές αιτίες».

Στην φύση του χτυπήματος, που παραπέμπει σε επαγγελματία δολοφόνο με υψηλή εξειδίκευση στάθηκε σε συνέντευξή της στο BBC η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, θέτοντας παράλληλα και το ερώτημα «qvo bono», δηλαδή «ποιος κερδίζει» από τις συνέπειες του τυφλού χτυπήματος. Η κ. Βαλαβάνη, στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Βούτση, πρόσθεσε ότι «τέτοιες δολοφονίες αντικειμενικά λειτουργούν ως σοβαρή πολιτική προβοκάτσια», ενώ υπογράμμισε ότι πλέον, μετά την επίθεση, σημειώνεται όπως είναι φυσιολογικό «πλήρης αλλαγή της πολιτικής ατζέντας λίγες ημέρες πριν την επόμενη Τετάρτη, ημέρα γενικής απεργίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στη βίαιη πολιτική λιτότητας, που έχει καταστρέψει την ελληνική οικονομία και τις ζωές των εργαζόμενων ανθρώπων».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By