Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορεί τον Σαμαρά για τεχνητή πόλωση και αποσταθεροποίηση

Με αφορμή τη δήλωση του Σαμαρά ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές

tsipras deth-3

Για τεχνητή πόλωση και αποσταθεροποίηση κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δήλωση που έκανε ο κ. Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς απάντησε έτσι στην πρόταση του κ. Τσίπρα που νωρίτερα ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ώστε να οριστεί ημερομηνία εκλογών πριν την προεδρική εκλογή.

«Η απάντηση του κ. Σαμαρά στην πρόταση διεξόδου που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση και επιλέγει την τεχνητή πόλωση και την αποσταθεροποίηση» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Συμπληρώνει πως το ότι αρνείται τη συναίνεση για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, δείχνει ότι μοναδική του επιδίωξη είναι η πολιτική του επιβίωση.

«Εμείς επιμένουμε στην ανάγκη της σταθερότητας και των ομαλών δημοκρατικών εξελίξεων που μπορούν να εγγυηθούν την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας και την έξοδο από την κρίση» καταλήγει η ανακοίνωση.

By