Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Νικητές οι «προεδρικοί»

Τα συμπεράσματα πίσω από τα αποτελέσματα για την Κεντρική Επιτροπή

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Στο Γιάννη Δραγασάκη, τον εμπνευστή της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ανήκει η πρωτιά σε σταυρούς για την Κεντρική Επιτροπή, δείχνοντας στην πράξη την επιλογή της «στροφής στο ρεαλισμό» απέναντι στη ριζοσπαστικοποίηση.

Η «κυριαρχία» Τσίπρα και η άνετη εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβιώνεται και από τα αποτελέσματα για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο, αφού η «προεδρική» ηγετική ομάδα επιβλήθηκε άνετα, κερδίζοντας τους περισσότερους σταυρούς.

Μετά το Γιάννη Δραγασάκη, που κατετάγη πρώτος με 1458 ψήφους έπονται οι : Τσακαλώτος Ευκλείδης, Μηλιός Γιάννης, Κορωνάκης Τάσος, Βίτσας Δημήτρης, Παππάς Νίκος, Σκουρλέτης Πάνος, Ηλιόπουλος Τάσος, Βούτσης Νίκος και Δούρου Ρένα, συμπληρώνοντας την πρώτη δεκάδα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αρκετά χαμηλά στο «Ενιαίο ψηφοδέλτιο» βρέθηκαν ο Αλέξης Μητρόπουλος (συγκεντρώνοντας 376 ψήφους) και ο Σταύρος Κοντονής (373 ψήφους), παρότι πρόκειται για προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Πρώτος στο ψηφοδέλτιο της Αριστερής Πλατφόρμας με 870 ψήφους ήρθε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ακολουθούν οι Δημήτρης Στρατούλης (767 ψήφοι) και Νίκος Χουντής (761 ψήφοι).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By