Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Μας κάλεσαν να πάμε σε εισαγγελέα και το κάναμε

Πόλεμος δηλώσεων με αφορμή τη δικογραφία για υποβρύχια και ναυπηγεία Σκαραμαγκά

syriza«Αφού ψήφισαν κατά της διερεύνησης- κάνοντας για άλλη μια φορά το σωματοφύλακα των ποινικώς υπολόγων πολιτικών τους εταίρων και των εαυτών τους, μας καλούσαν «να πάμε στον Εισαγγελέα». Το κάναμε», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στα όσα αναφέρει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για τυχόν ποινικές ευθύνες των Ευ. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι : «Όταν καταθέσαμε πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των Υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κάποιοι μας είπαν ότι «εξυπηρετούμε συμφέροντα» και μας καλούσαν σε…μονομαχία.

Αφού ψήφισαν κατά της διερεύνησης- κάνοντας για άλλη μια φορά το σωματοφύλακα των ποινικώς υπολόγων πολιτικών τους εταίρων και των εαυτών τους, μας καλούσαν «να πάμε στον Εισαγγελέα». Το κάναμε. Θέσαμε υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Διαφθοράς όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, όπως προέκυψαν από τη συζήτηση στη Βουλή. Και με τα δεδομένα αυτά, η Δικαιοσύνη έκρινε ότι προέκυψαν στοιχεία προς διερεύνηση, περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου. Κι εκείνοι έκλεισαν τη Βουλή!

Με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο αποδείχθηκε ότι Σαμαράς-Βενιζέλος, Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, είναι συνέταιροι όχι μόνον στην καταστροφή του ελληνικού λαού και της χώρας, αλλά και στην διάπραξη ή τη συγκάλυψη των πιο σοβαρών εγκλημάτων κατά του δημοσίου.»

Για «προκλητική μεθόδευση παραγραφής ευθυνών Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά» κάνει λόγο η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου, που έστειλε τα πρακτικά της Βουλής στον εισαγγελέα..

Η βουλευτής σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι το γεγονός της κατάθεσης της δικογραφίας στο κοινοβούλιο την ίδια ημέρα που θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα βάσει του οποίου περαιώθηκαν οι εργασίες της Ολομέλειας αποκαλύπτει «περίτρανα τις προκλητικές και δύσοσμες αντιδημοκρατικές εργολαβίες της Κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, που εργάζονται συνεταιρικά εναντίον της διαφάνειας και υπέρ της συγκάλυψης ποινικών και πολιτικών ευθυνών, που βαρύνουν τους επιτελείς τους».

Απαντώντας το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για παιδαριώδη επικοινωνιακή κίνηση και επισημαίνει ότι «καμία εισαγγελική αρχή δεν είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει οποιαδήποτε δήθεν προκαταρκτική εξέταση ή πολύ περισσότερο να κάνει οποιαδήποτε δήθεν αξιολόγηση.»

By