Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Νεύρα» από την Πλατφόρμα του Λαφαζάνη για τον Βουδούρη

Εν μέσω αντιδράσεων οι υποψηφιότητες για τις περιφερειακές εκλογές

Menelaos Myrillas  © FOSPHOTOS
Menelaos Myrillas © FOSPHOTOS

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το βράδυ της Παρασκευής για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, συνεχίστηκαν και το Σάββατο, πρώτη μέρα συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, με σκοπό να επικυρωθούν οι υποψηφιότητες.

«Κόκκινο πανί» για την Αριστερή Πλατφμόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αποτέλεσε ο Οδυσσέας Βουδούρης -πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής-, το όνομα του οποίου ακούστηκε για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για το «πράσινο» παρελθόν του βουλευτή, καθώς και για το ότι είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο.

Πηγές προσκείμενες στην μειοψηφία της Αριστερής Πλατφόρμας σημείωναν το Σάββατο ότι η ψηφοφορία δεν πρέπει να καλύπτει το συνολικό «πακέτο» των υποψηφίων, όπως επιθυμεί η πλειοψηφία, αλλά κάθε υποψηφιότητα ξεχωριστά.

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas
Στη συνεδρίαση του Σαββάτου:
Η Ελένη Πορτάλιου, υποψήφια για τον δήμο της Αθήνας το 2010, εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για το ότι δεν ρωτήθηκε καν για την πρόθεσή της να είναι υποψήφια, αλλά αγνοήθηκε εντελώς από την ηγεσία
Για το πρόσωπο του Σπύρου Μπενέτου , ο οποίος προτείνεται για την θέση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, διατυπώθηκαν αντιδράσεις σύμφωνα με τις οποίες εκφράζει εθνικιστικές θέσεις, μη συμβατές με του ΣΥΡΙΖΑ.
Αρκετές αναφορές έγιναν σε ζητήματα τακτικής, προσεγγίσεις και δυνατότητες συνεργασιών, όπου μεταξύ των άλλων επισημάνθηκε ότι απαιτείται «μεγάλη προσοχή για την στρατηγική του β” γύρου» (Ι. Μιχελογιαννάκης) και τα όσα θα μπορούσαν να προκύψουν από την στάση της ΔΗΜΑΡ και το τι θα πράξουν οι 58.
Έντονα αντέδρασε ο Αλ. Ρήγος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να θέσει την παραίτησή του στην διάθεσή της ΚΕ του κόμματος.
Με πληροφορίες από: tovima.gr
By