Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Δεν ήταν καλή η υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν

«Δεν επιθυμούμε να έχουμε καμιά επαφή με την ίδια και τους κύκλους που την εκπροσωπούν» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση

syriza

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη.

Σε αυτή, σημειώνεται πως «η υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν Σαμπιχά για τις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τόσο αθώα». Εκφράζει ακόμη την άποψη ότι δεν ήταν μία «καλή υποψηφιότητα», όπως «εσκεμμένα συνεχίζει να παρουσιάζεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ».

Υποστηρίζεται ότι η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ «γνωρίζει τον πραγματικό ρόλο και τις σκοπιμότητες που υπηρετεί μια υποψηφιότητα, όπως αυτή της κ. Σουλεϊμάν Σαμπιχά και γνωρίζει όλα αυτά τα χρόνια στη Θράκη και ειδικότερα στην Ξάνθη, τις δραστηριότητές της».

Επιπρόσθετα ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία διαφωνία σε οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα ρομά, εάν, όμως, ο υποψήφιος εκπληρώνει συγκεκριμένες προϋποθέσεις που υπάρχουν και αυτές περιλαμβάνουν το να είναι «άνθρωπος της Αριστεράς με ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο, την κοινωνία, τη δημοκρατία».

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι «άνθρωποι της μειονότητας όπως η Σουλεϊμάν Σαμπιχά (ρομά) λειτουργούν ως τα θύματα της πολιτικής του προξενείου» και προσθέτει πως «η ίδια προσωπικά και η δράση της μας είναι γνωστή από δεκαπενταετίας και είναι πάγια η επιλογή μας να μην έχουμε καμία επαφή με την ίδια αλλά και με τους κύκλους που συναλλάσσεται».

By