Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΕΝΦΙΑ είναι απόδειξη της βάρβαρης φορολογικής πολιτικής

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα τα λάθη θα οδηγούσαν σε παραιτήσεις»

akinita610_181213

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που φτάνουν στους πολίτες. Σε ανακοίνωση του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην κυβέρνηση «βάρβαρη και άδικη φορολογική πολιτική» και επισημαίνει πως «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα οι αδικίες, τα λάθη και οι παραλείψεις θα οδηγούσαν σε παραίτησεις υπευθύνων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ 

«Tα όσα ανακαλύπτουν οι πολίτες στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, είναι ακόμη μια σαφής απόδειξη της βάρβαρης και άδικης φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά συγχρόνως και η καλύτερη τεκμηρίωση για την άδικη, αναποτελεσματική και ατελέσφορη φορολογική πολιτική ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα οι αδικίες, τα λάθη και οι παραλείψεις θα οδηγούσαν σε παραίτησεις υπευθύνων, αλλά στη χώρα μας οι πολιτικοί υπεύθυνοι, έχουν ακόμη να επιτελέσουν… σοβαρό έργο με χαριστικές διατάξεις και φωτογραφικές τροπολογίες υπέρ διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Στον αντίποδα της μνημονιακής φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι η φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, με μετατόπιση του φορολογικού βάρους από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες, με την επιβολή φόρου στη μεγάλη περιουσία, που θα έχει υψηλό αφορολόγητο όριο, δεν θα εξολοθρεύει τα σπίτια μας και τις μικρές ιδιοκτησίες και θα φορολογεί δίκαια και με προοδευτική κλίμακα το σύνολο της περιουσίας».

By